Opširnije o događaju

9. Monte Librić – Festival dječje knjige

 • Pula

 • Tuesday, 19. April 2016.
 • 09:00 do

 • Sunday, 24. April 2016.
 • 20:00

Slika uz događaj

9. Monte Librić – Festival dječje knjige.
Pula Zajednica Talijana Pula (Circolo)

Od 19. do 24. travnja 2016. godine u prostorima Circola – Zajednice Talijana Pula održat će se 9. Festival dječje knjige Monte Librić. Organizatori Monte Librića svake godine nastoje knjigu predstaviti na nekonvencionalan način. Lani su knjigu spojili s kretanjem, ona je postala dio gibanja koje je neosporni dio svega što nas okružuje, a ove godine knjiga će biti nedjeljivi dio zvukovnog svijeta koji ne samo da nas okružuje već je duboko prisutan u nama već od samog rođenja.

9. Monte Librić održat će se pod tematskom odrednicom ZvukBook / I suoni del libro i bit će usmjeren prema zvuku kao audio poticaju doživljavanja teksta. Uz izložbu recentnih knjiga za djecu, svakodnevno će se održavati brojni susreti s domaćim i stranim piscima i ilustratorima te mnoštvo radionica, kazališne predstave, filmovi i performansi za djecu, koji će promišljati i zaokružiti zadanu temu, koja će se zrcaliti i u njegovom vizualnom identitetu i scenografiji, kao važnom dijelu Festivala. Ilustraciju ovogodišnjeg Monte Librića potpisuje poznati hrvatski ilustrator Tomislav Tomić, koji na temu odgovara zapetljanim trubama u literarnom prostoru, dok će se za scenografiju pobrinuti multimedijalni umjetnik Hrvoje Đukez.

U središnjem programu Monte Librića Pikniku s autorom predviđena su brojna druženja s domaćim i stranim piscima i ilustratorima. Najnovije iz svijeta hrvatske književne produkcije za djecu predstavit će redom poznati i nagrađivani autori, među kojima su: Roman Simić Bodrožić, Manuel Šumberac, Julijana Matanović, Manuela Vladić-Maštruko, Sonja Smolec, Tomislav Tomić i naša proslavljena pijanistica Sretna Meštrović. U talijanskom dijelu programa Più che una storia gostovat će dvije značajne talijanske spisateljice za djecu: Guia Risari i Emanuela Da Ros. Posebnu pažnju izazvat će i gošća programa Autori iz daljine koja nam ove godine dolazi iz Beograda. Radi se o poznatoj spisateljici za djecu i mlade Jasminki Petrović.

U izložbenom dijelu Monte Librića sudjelovat će više od 50 nakladnika i bit će izloženo oko 2000 naslova recentne dječje literature i produkcije, a bit će prezentirane i igračke didaktičkog sadržaja.

Uz direktoricu Monte Librića Slavicu Ćurković, u organizaciji festivala kao savjetnica sudjeluje Magdalena Vodopija te tim Sa(n)jam knjige u Istri: Iris Mošnja, Emina Popović, Matko Plovanić i Denis Brandeis.

Program 8. Monte Librića može se pronaći na www.montelibric.sanjamknjige.hr.

Partneri

 • HKD logo
 • HCD logo
 • HPD logo
 • HIDK logo
 • HLD logo
 • unicef logo