Knjižničari preporučuju Lista dobrih knjiga za bebe i djecu rane dobi

 • Naslovnica

  Baš je super tuta! pjesmarice

  Naša djeca

  Filip Kozina

  Odvikavanje od pelena prikazano je kao neizbježna, ali i zabavna razvojna faza u ovoj zvučnoj slikovnici. Rimovani stihovi, tvrdoukoričeni listovi i zvučni gumb prilagođeni su djeci do treće godine.

 • Naslovnica

  Biciklistička početnica profesora Fausta djeca

  Semafora

  Nina Ivanović

  Sigurnost i oprez u prometu, biciklistička odjeća, vrste i dijelovi bicikla važne su stvari o kojima rakun, profesor Faust, podučava mlade životinjice koje žele naučiti voziti bicikl. Autorska slikovnica za djecu predškolske i mlađe osnovnoškolske dobi, ilustracijom i tekstom prenosi ljubav prema vožnji biciklom.

 • Naslovnica

  Boje, boje posvuda djeca

  Profil knjiga

  Julia Donaldson

  Nova interaktivna slikovnica Julie Donaldson prikazuje maštovitu djevojčicu i radoznalu žabicu. Slikovnica u stihovima prepuna je prozorčića koji prate priču i poput odškrinutih vrata otkrivaju kamo djevojčica putuje i o čemu razmišlja. Vodene boje povest će čitatelje u svijet plavih žabica, rozih plamenaca, točkastog helikoptera i crnih vrana.

 • Naslovnica

  Crta djeca

  HDK za djecu i mlade

  Sara Maksimović

  Slikovnica pisana velikim slovima govori o nastanku crte i njenom razvoju. Istražujući, crta se razvija te povezuje davnu prošlost sa sadašnjošću kroz nastanak pisma, sklada i harmonije boja i oblika. Njeno putovanje u potrazi za novim spoznajama još traje.

 • Naslovnica

  Dobar dan, leptiru! pjesmarice

  Neretva

  Agnese Baruzzi

  Slikovnica za najmlađe dio je serijala Male priče iz prirode u kojem se prati životni ciklus određenih životinja od tek rođenih ili izleglih jedinki, pa sve do odrasle dobi. Opisan je razvoj gusjenice od trenutka kada se izlegne iz jajašca do izlaska iz čahure i veselog leta na cjetnoj livadi. ...

 • Naslovnica

  Dobrota djeca

  V.B.Z.

  Helen Mortimer

  Seijal slikovnica za najmlađe pomaže u razumijevanju osjećaja. Maleni će naučiti nove i zanimljive riječi koje će im pomoći da postanu zahvalni, dijele s drugima i pomažu im.

 • Naslovnica

  Dva kralja djeca

  Knjiga u centru

  Bruno Mezić

  Priča za najmlađe o dva kraljevstva, dva kralja i granici koja ih razdvaja. Na njihovoj je granici uvijek bilo mirno i kraljevi su se dosađivali. Obzirom da su bili neskloni ratovanju, druženje su započeli na vrlo neobičan način.

 • Naslovnica

  Frane i Brane djeca

  Profil knjiga

  Chris Naylor-Ballesteros

  Frane i Brane dva su nerazdvojna prijatelja. Najviše se vole igrati skrivača, ali to je igra u kojoj Frane uvijek pobijeđuje. Igra u kojoj uvijek isti pobijeđuje i nije toliko zanimljiva, pa se postavlja pitanje je li pobjeda uopće toliko važna ili je ipak važnije prijeteljstvo?

 • Naslovnica

  Koncert za mrkvu i peršin djeca

  Kreativna mreža

  Andrijana Grgičević

  Slikovnica posvećena tržnicama. Dječak, čija teta radi na tržnici, provodi s njom puno vremena i uživa u obilju voća, povrća i svih zvukova koji se tamo čuju. Dok promatra kupce i prlozanike i sluša taj "šušur", on zamišlja da je dirigent na nekom neobičnom koncertu.

 • Naslovnica

  Ku-ku! : kuća bebe

  Planet Zoe

  Camilla Reid

  Beba traži gdje je tost, jaje, mišić, kolačić… Slikovnica tvrdih listova s deset skrivalica s pokretnim mehanizmom i ogledalom (na kraju) koje može pomicati svojim prstima te otkrivati skrivene životinje, biljke ili predmete. Interaktivna slikovnica u kojoj se otkriva što je sve skriveno, namijenjena je djeci najmlađe dobi.

 • Naslovnica

  Kupus djeca

  Sipar

  Pika Vončina

  Priče o obitelji zečića i kupusu, njihovoj omiljenoj namirnici. Dinamična radnja opisuje zečji život i sve ono što vole raditi, a to je pričati, slušati priče i jesti kupus. Autorska slikovnica u kojoj djeca mogu usvojiti i neke korisne informacije, pisana je velikim tiskanim slovima.

 • Naslovnica

  Lista književnih djela za promicanje održivog razvoja djeca

  online knjiga

  Jasna Milički, Ana Sudarević

  Lista književnih djela za djecu i mlade za promicanje održivog razvoja doprinos je ostvarenju 17 ciljeva UN-ovog programa održivog razvoja Agenda 2030. Glavna joj je svrha potaknuti na aktivno razmišljanje i bavljenje načelima održivog razvoja. Sadrži stotinjak naslova, dostupnih u Hrvatskoj, domaćih i inozemnih autora. Svaki naslov popraćen je anotacijom ...

 • Naslovnica

  Mali Monet bebe

  Školska knjiga

  Sandrine Andrews

  Slikovnica s pomičnim dijelovima za najmlađe. Kratak tekst u prvom licu prati fotografije pet poznatih slika koje je naslikao slavni Monet. U tekstu „Monet“ umjetnik govori o svom slikarstvu.

 • Naslovnica

  Medino proljeće djeca

  Planet Zoe

  Elli Woollard

  Razigrana slikovnica s pričom u stihovima o malom medi. Medo se u proljeće budi iz svog dugog sna i odlazi u potragu za igrom i prijateljima. Na početku mu društvo pravi samo mali oblutak uz stazu, ali tu se krije iznenađenje.

 • Naslovnica

  Medo Bruno : u avionu bebe

  Planet Zoe

  Benji Davies

  Slikovnica za bebe tvrdih korica opisuje zračnu luku i unutrašnjost aviona kojim upravlja medo Bruno. Interaktivna slikovnica je pogodna za razvoj fine motorike jer dijete pomiče svojim prstima pokretni mehanizam te tako pokreće avion ili lift u zračnoj luci.

 • Naslovnica

  Mini i Tin u velikoj pustolovini djeca

  Planet Zoe

  Catherine Rayner

  Slikovnica namijenjena djeci predškolske dobi opisuje dva jednoroga koji priželjkuju biti veliki i odrasli, no nakraju ipak shvate da je ljepše biti malen i shvaćaju da imaju vremena da odrastu. Priča o odrastanju može pomoći roditeljima i odgajateljima u razgovoru s djecom.

 • Naslovnica

  Nadmudri knjigu : (broji do 1 i uopće ne pomišljaj na veće brojeve) djeca

  Profil knjiga

  Caspar Salmon

  Zanimljiva i zabavna slikovnica o brojenju za najmlađe. U slikovnici se nalazi puno crteža predmeta koje treba pronaći i prebrojiti, ali zapravo je potrebno znati brojiti samo do jedan. Slikovnica - skrivalica uključuje igru zapažanja i traganja za predmetima.

 • Naslovnica

  Pino na selu djeca

  Planet Zoe

  Marta Galewska-Kustra

  Logopedski serijal o dječaku Pinu nastavlja se sedmim naslovom „Pino na selu“. Pino i njegova sestra Maja provode praznike kod bake i djeda na selu te uče kako se mijesi tijesto za kruh, kako se beru jagode, kako se uzima med iz košnice jer se svi pripremaju za festival. Slikovnica ...

 • Naslovnica

  Princeze buntovnice djeca

  Planet Zoe

  Timothy Knapman

  Moderna bajka za najmlađe o drugačijim princezama, koje ne čekaju spasitelja na bijelom konju, već se same obračunavaju sa zmajevima, istražuju prašume i planinske vrhunce, rade što žele i pri tom su vrlo sretne.

 • Naslovnica

  Problem s problemima djeca

  Mozaik knjiga

  Rachel Rooney

  Problemska slikovnica na jednostavan i vrlo slikovit način prikazuje djeci što su to problemi, koliko različiti mogu biti i kako se s njima nositi. Namijenjena je djeci vrtićke dobi.

 • Naslovnica

  Prve riječi : edukativna zvučna slikovnica bebe

  Naša djeca

  Mane Galović

  Kako bi učenje bilo igra i zabava, pomaže ova edukativna zvučna slikovnica za najmlađe. Prve riječi koje maleni usvajaju su iz njihove najbliže okoline. Slikovnica tvrdih listova podijeljena je u 5 cjelina, koje obuhvaćaju osnovne pojmove, a sa strane su zvučne tipke s kojima povezujemo neki pojam i zvuk.

 • Naslovnica

  R na rirodromu pjesmarice

  Naklada Bošković

  Nikša Krpetić

  Zbirka razigranih i veselih stihova, koja obiluju slovom R, dobrodošla je pomoć logopedima, odgajateljima i roditeljima kod izgovora glasa R. No sigurno će biti zanimljiva svima koji vole lepršav i "zafrkantski" stih.

 • Naslovnica

  Slova za svakoga djeca

  Mala zvona

  Sanja Lovrenčić

  Slikovnica je namijenjena djeci koja uče čitati i pisati. Svako slovo ima svoju kratku priču u kojoj se vrlo često ponavlja kako bi ga bilo lakše prepoznati i usvojiti. Neke od priča pozivaju čitatelje da im se smisli nastavak.

 • Naslovnica

  To je Grubzon! : knjiga s lutkom za prst bebe

  Ibis grafika

  Julia Donaldson

  Slikovnica za najmlađe s plišanom lutkom za prst u obliku miša. Priča prati likove iz originalne slikovnice Grubzon istih autora.

 • Naslovnica

  Vuk i sedam kozlića bebe

  Naša djeca

  Mane Galović

  Poznata bajka Vuk i sedam kozlića namijenjena je djeci od 2. do 4. godine. U novom izdanju uz ilustracije Ivane Guljašević Kuman, popraćena je s jednostavnim, edukativnim zadacima koji sadrže jasna pitanja i potiču dijete na govor i učenje o svijetu oko sebe.

 • Naslovnica

  Zašto moram na spavanje? bebe

  Profil knjiga

  Katie Daynes

  Edukativna slikovnica dio je serijala Prva pitanja i odgovori. Prozorčići unutar slikovnice otkrivaju niz osnovnih podataka o spavanju, njegovoj važnosti i utjecaju na naš organizam, gdje spavaju ljudi, a gdje životinje, što je drijemanje i čemu služi, zašto spavamo kada padne mrak… Britanska autorica prilagodila je tekst tako da bude ...

 • Naslovnica

  Zelena škola pjesmarice

  Kašmir promet

  Grigor Vitez

  Knjiga sadrži pjesme za predškolce i mlađe osnovnoškolce. Pjesme su vesele i jednostavne, obiluju slikama prirode i životinja te su pisane u rimi. Stanovnici prirode imaju ljudske osobine te pjesnik progovara o životnim vrijednostima. Sadržajno obuhvaća: Zelena škola, Maslačak, Od čega su načinjene ljubice, Potočnica, Vrste luka, Po travici ide ...

 • Naslovnica

  Zvijezde iznad oblaka djeca

  Kreativna mreža

  Dubravka Kolanović

  Autorska slikovnica svjetski priznate ilustratorice topla je priča o važnosti prijateljske podrške. Ježić, bubamara i noćni leptir pokušavaju odagnati tugu Malog Kosa. Njihova sposobnost slušanja i korisni savjeti vratit će Kosu samopouzdanje kojim će nadvladati svaku poteškoću. Čarobne ilustracije prate afirmativnu priču namijenjenu djeci predškolskog uzrasta.

 • Naslovnica

  Čudesan svijet oko nas pjesmarice

  Mozaik knjiga

  Edi Šupljika

  Slikovnica za najmlađe koja će nas provesti kroz neka najzanimljivija i čudesna mjesta na svijetu, od Dubrovnika pa sve do Uskršnjih otoka. Bilo da su to gradovi, prirodna čuda ili pak građevinske znamenitosti djeca će učiti o svijetu oko nas uz zabavne pjesmice u rimi, koje su popraćene ilustracijama Željke ...

 • Naslovnica

  Živa istina o --- djeca

  Knjiga u centru

  Zoran Pongrašić

  „Bakine naočale služe da vidiš mutno.“ To je živa istina o bakinim naočalama. Autor je shvatio i s čitateljima podijelio još mnoge istine, a čitatelj će im se od srca nasmijati kad shvati da su to „žive istine“. Zbirka istinitih tvrdnji o hrani, poslu, roditeljima i tako dalje. Slikovnica za ...

 • Naslovnica

  Životinje : to se traži bebe

  Naša djeca

  Mane Galović

  U slikovnici-tražilici se pred najmlađe postavlja zadatak pronalaženja pedeset životinja koje su ukomponirane u ilustraciju s prozorčićima za otvaranje. Prozorčići sadrže zanimljive podatke, a pet ilustracija prikazuje mjesta na kojima se mogu pronaći različite vrste životinja (park, seosko imanje, prašuma, zoološki vrt, podmorje).

 • Naslovnica

  Žuti bager : pritisni i poslušaj zvuk bagera pjesmarice

  Naša djeca

  Filip Kozina

  Zvučna slikovnica namijenjena je najmlađima koji u rimovanoj priči u stihovima saznaju koje poslove obavlja bager. Na gradilištu je sve užurbano i velika je gužva, a pritiskom na gumb može se poslušati zvuk bagera.

Partneri

 • HKD logo
 • HCD logo
 • HPD logo
 • HIDK logo
 • HLD logo
 • unicef logo