Opširnije o događaju

Ivanina kuća bajke

 • Ogulin

 • Monday, 04. January 2016.
 • 11:00 do

 • Monday, 30. December 2019.
 • 18:00

Slika uz događaj

Ivanina kuća bajke jedinstven je u svijetu multimedijalni i interaktivni centar za posjetitelje koji slavi bajke i svekoliko bajkovito stvaralaštvo.
Naše poslanje je slaviti djelo Ivane Brlić-Mažuranić, inspirirati bajkom i pobuditi ljubav za čitanjem, znanjem i stvaranjem. Širenjem znanja o bajci, široko rasprostranjenoj književnoj vrsti, potičemo interkulturnu razmjenu i osnažujemo kulturni i turistički prosperitet Ogulina, služeći aktivno razvoju svoga grada i doprinoseći kvaliteti života svih svojih građana.
Vizija razvoja seže u daleku 2020. godinu kada je Ivanina kuća bajke jedna od najposjećenijih kulturno-turističkih atrakcija Hrvatske, a Ogulin jedan od najpoželjnijih mjesta za život u Hrvatskoj! Nove su generacije Ogulinaca odrasle u Zavičaju bajke, uz Ivaninu kuću bajke. Pored osjećaja ponosa, mladi su ljudi odrastali uz inspirativne multikulturne bajkovite sadržaje što je utjecalo na njihov osobni i profesionalni razvoj, stvaralaštvo i inovativnost. Kreirana su nova, kreativna radna mjesta zbog čega mladi nakon školovanja odlučuju nastaviti živjeti i raditi u rodnom kraju. Mnogi mali i srednji poduzetnici prepoznali su potencijal u pokretanju gospodarske aktivnosti, posebno u uslužnim djelatnostima koje su komplementarne i dopunjujuće ponudi Ivanine kuće bajke. Posjetitelji Ivanine kuće bajke dolaze iz svih dijelova Europe, jer je njezina europska dimenzija prepoznata, a što se očituje u dinamičnoj međunarodnoj suradnji kroz brojne projekte financirane fondovima Europske unije. Volonteri su zainteresirani za rad u Ivaninoj kući bajke, koja je na taj način imala prilike stručno osposobiti i kreativno usmjeriti brojne naraštaje mladih iz Hrvatske i Europe. Ivanina kuća bajke nezaobilazna je atrakcija za turiste i jednodnevne izletnike. Nalazi se od svojih početaka u obveznim programima obrazovnih institucija. Svojim je primjerom i uspješnošću poslovanja i djelovanja, potakla i generirala razvoj brojnih drugih srodnih atrakcija i projekata Zavičaja bajke, bliže i šire ogulinske i hrvatske okolice.
Ivanina kuća bajke potaknula je jedinstvenu bazu podataka o bajkama, bajkopiscima/zapisivačima i istraživačima bajke u Europi i svijetu, koja će s vremenom uključivati i specijaliziranu višejezičnu on-line knjižnicu koja će se sustavno i trajno dograđivati uključivanjem djela nacionalne i međunarodne folklorne i umjetničke baštine.
http://www.ivaninakucabajke.hr/hr/projekti-kuce/baza-bajki/

Kontakt/Adresa
Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke
Trg hrvatskih rodoljuba 2
47300 Ogulin
Tel/fax: + 385 /0/ 47 525 398
e-mail: info@ivaninakucabajke.hr
http://baza.ivaninakucabajke.hr/hr/
http://www.ivaninakucabajke.hr/hr/o-nama/poslanje-i-vizija/

Partneri

 • HKD logo
 • HCD logo
 • HPD logo
 • HIDK logo
 • HLD logo
 • unicef logo