Opširnije o događaju

"Noć knjige" u Zoo vrtu Zagreb

  • Friday, 22. April 2016.
  • 16:00 do 21:00
  • Zagreb

Slika uz događaj

U petak, 22. travnja 2016. Zoološki vrt od 16 do 21 sat.
"Noć knjige" u Zoo vrtu Zagreb je manifestacija kojom se afirmira ljubav prema knjizi i čitanju, a kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja). Kako se dan ranije, 22. travnja obilježava i Dan hrvatske knjige, ova dva važna datuma povezuju se u jedinstvenu manifestaciju, u svrhu promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva.

"Noć knjige" je organizirana kako bi se, bez zatvaranja očiju pred nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan više govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Cilj je projekta kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturološkog dosega, koji se svakodnevno dovode u pitanje trivijalizacijom i medijskim zapostavljanjem. Uz promicanje knjige, kulture čitanja, prevođenja, izdavaštva, knjižnica, autora i čitatelja, ovakav događaj omogućuje i bolje povezivanje institucija, organizacija, neprofitnih i interesnih skupina kao i tvrtki koje se bave knjigom.

DONIRANJE KNJIGA
Ovom prilikom pozivamo vas da donirate knjigu koju više ne koristite odnosno sve one knjige za koje mislite da će više vrijediti u nekim novim rukama. Naime, sve prikupljene i donirane knjige poklonit ćemo SOS Dječjem selu Lekenik u kojemu će doći u prave ruke. Svoju knjigu možete donirati na događanju Zoo vrta u petak 22. travnja od 16 do 21 sat ili cijeli ovaj tjedan u našem Životinjskom kutku (Vlaška 105).

PROGRAM DOGAĐANJA
ZOO VRT KROZ PRIČE
- vođeni obilazak ZOO vrta i prepričavanje poznatih priča u kojima su glavni junaci životinje i njihova uloga na ovom našem planetu
- za sudjelovanje u obilasku potrebno je prijaviti se pri dolasku na blagajni ZOO vrta. Točka početka obilaska započinje u ZOO vrtu kod blagajne.

KAVA UZ DOBRU KNJIGU
- čitanje proznih djela, ulomaka iz knjiga i pjesmi

PEROPIS
- radionica pisanja perom i tintom

DOVRŠI PRIČU
- interaktivni kutak u kojem svi posjetitelji zajedno stvaraju jednu priču

KREATIVNA RADIONICA
- izrada straničnika (bookmark)

https://zoo.hr/dogadanja/dan-i-noc-u-zoo-vrtu

Partneri

  • HKD logo
  • HCD logo
  • HPD logo
  • HIDK logo
  • HLD logo
  • unicef logo