Opširnije o događaju

Pričaonica za Svjetski dan dječje knjige

  • Saturday, 08. April 2017.
  • 10:00 do 12:00
  • Zagreb Vrbani

Slika uz događaj

Povodom Svjetskog dana dječje knjige družimo se s lokalnim piscima dječjih slikovnica u Vestigiumu (Rudeška 142).
U subotu 8.4. 2017. od 10 - 12 h na trgiću ispred Vestigiuma čitamo slikovnice autorice Marijane Križanović, igramo se kreativno i družimo sa spisateljicom.

Nakon čitanja priča, djeca će izrađivati vlastite umjetničke kreacije na temu pročitanog.

Marijana će rado potpisati primjerke svojih slikovnica za Vas i ispričati kako su nastale njezine prve dvije objavljene slikovnice te što se novog sprema za objavu.

Ako ste i sami pisac dječje literature i živite u blizini, javite nam se pa ćemo Vas dodati u najavu. Vidimo se 8.4. na druženju s lokalnim piscima u Vestigiumu!

Vestigium vrvi kreativom i kao što mnogi već znate i naša predsjednica udruge Irena Borovina ima dvije objavljene slikovnice (Smećko i Šuma kraj grada, izdavač Vestigium), te pričalica Erika ima jednu slikovnicu (Medvjedica Marta i šareni planinski čaj, izdavač Ibis grafika). Stoga, uz sve aktivnosti taj dan, za Vas će biti pripremljena mala izložba svih slikovnica na malom stoliću ispred udruge!

Prijave i upiti na email: pripovijedanje@gmail.com

Više o Marijaninim slikovnicama:

KOD ZUBARA je priča o kozi Rozi sa zuboboljom, taksistom Flokijem i zubaricom Poli koja spretno i vrlo strpljivo spašava dan i rješava Rozu boli.
Slikovnica je problemskog karaktera i odlična je za djecu koja imaju strah od zubara.

IZ ŽIVOTA JEDNOG MRAVA je edukativna priča o marljivom mravu koji se sprema ići na godišnji odmor na more. Slikovnica je napisana u rimi i namijenjena je djeci koja uče čitati jer je napisana tiskanim slovima.

Obje slikovnice su izuzetno edukativne i pogodne za djecu vrtićke dobi te prvašiće. Ilustrirala ih je Lana Hudina, a izdavač je Eskadrila.

O našoj gošći:

Marijana Križanović, profesorica je hrvatskoga i engleskoga jezika i književnosti. Piše stručne članke za časopis Zrno, te pjesme, igrokaze i priče za časopise Prvi izbor, Smib, Radost i Cvitak. Članica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade – klub prvih pisaca i Hrvatskog čitateljskog društva. Autorica je dvije edukativne slikovnice: Kod zubara i Iz života jednog mrava (izdavač Eskadrila).

Partneri

  • HKD logo
  • HCD logo
  • HPD logo
  • HIDK logo
  • HLD logo
  • unicef logo